
Question 1: The Past Performance form included with the BAA package does not meet 
the requirements in section 6.1 for one inch margins and 10-pitch typeface.  Can the form 
be filled in with the margins and typeface as provided? 
 
Answer 1:  Yes, the form can be filled out with the margins and typeface provided. See 
revised Section 6.1 of the BAA. 
 
Question 2:  Section 3, MEEOA REQUIREMENTS contains the following list of 
supported security domains for both the threshold MILS environment and the objective 
MLS environment: Unclassified, Secret, Collateral, Top Secret, SCI, SAP. Table 2, 
MEEOA Communications Bandwidth Requirements, defines the Threshold and 
Objective data rates for different connections. The entry in the Threshold column of 
Table 2 for JWICS is listed as N/A. Does this imply the threshold system needs to 
process data from TS/SCI, but there is no network connection at that level? 
 
Answer 2:  The BAA has been revised to indicate that the Threshold (Mbps) for JWICS is 
10.240 Mbps with an Objective of 51.200 Mbps. See revised Section 3, Table 2. 
 
Question 3:  In which security classification domains is CENTRIXS interoperability 
required? 
 
Answer 3: At a minimum, CENTRIXS interoperability is required at the Secret level.  
Ideally, the proposed architecture/prototype should be able to process information from 
all classified security domains (Unclassified, Secret, Collateral, Top Secret, SCI, SAP). 
 
Question 4:  Where can the prototype development work take place? 
 
Answer 4: Architecture/prototype development work shall be conducted at the 
contractor’s facility. The Government intends to accept delivery of a working 
architecture/prototype to be tested in a Government lab. 
 
Question 5:  Is there a data related requirement for the development to be performed at a 
Government facility or can the work be performed at contractor locations? 
 
Answer 5:  See Answer 4.  
 
Question 6:  Section 3, Technical Requirements, page 8, states that the MEEOA 
Prototype must “Support multiple security enclaves associated with MPRF operations 
within an expeditionary operational employment model”. Does the Government have any 
scalability related estimates to define how many concurrent users/requests can be 
expected during slow, normal and peak operations? 
 
Answer 6:  The requirement is to have 2 crews briefing and 2 crews debriefing during 
peak operations. 
 



Question 7:  Section 3, Technical Requirements, page 8, states that “At a minimum, 
proposed architectures/prototypes shall have the capability to perform both single 
security enclave and multiple security enclave consolidated C4ISR processing.” Can and 
will the prototype be developed in an unclassified environment with simulated data for 
each required classification enclave? 
 
Answer 7: The Government’s objective is to receive a certifiable architecture/prototype 
meeting the MEEOA requirements detailed in the BAA. Specifics regarding the 
development of such an architecture/prototype shall be determined by the contractor.  
 
Question 8:  Does the table of contents and acronym list count towards the 25 page limit? 
 
Answer 8:  A table of contents and acronym list will count towards the 25 page limit. See 
revised Section 6.1 of the BAA.  
 
Question 9:  Can the proposal have graphic notations as small as 6 points? 
 
Answer 9:  No.  Graphic notations can be no less than 8 points.  
 
Question 10:  Do the SF294 Reports do count towards the 25 page limit? 
 
Answer 10:  In the event a Respondent submits Appendix B, Relevant Experience Form 
with SF294s, the SF294s do not count towards the 25 page limit. See revised Section 6.1 
of the BAA.   
 
Question 11:  Sec. 5.1 – Relevant Experience/Past Performance state that “Respondents 
shall submit Contractor Performance Assessment Reporting System (CPARS) or Past 
Performance Information Retrieval System (PPIRS) reports for those contracts provided 
as relevant experience.   Can we submit CPARs instead of Appendix B? 
 
Answer 11: Yes.  Section 5.1 of the BAA has been revised to allow submission of either 
the Appendix B Relevant Experience Form or CPARS/PPIRS reports to provide 
information on relevant experience.    
 
Question 12:  To align Certification and Accreditation (C&A) standards, the DoD is 
moving to a common NIST SP 800-53 standard.  The standard has the purpose of sharing 
Certifications across organizations.  From NIST SP 800-53 “NIST is collaborating with 
the Office of the Director of National Intelligence (ODNI), the Department of Defense 
(DOD), and the Committee on National Security Systems (CNSS) to establish a common 
foundation for information security across the federal government. A common foundation 
for information security will provide the Intelligence, Defense, and Civil sectors of the 
federal government and their support contractors, more uniform and consistent ways to 
manage the risk to organizational operations and assets, individuals, other organizations, 
and the Nation that results from the operation and use of information systems. A common 
foundation for information security will also provide a strong basis for reciprocal 
acceptance of security authorization decisions and facilitate information sharing.” 



 
Will the customer consider using the NIST SP 800 Series documentation for C&A of 
systems up to and including TS/SCI in place of C&A standards identified in Appendix A 
and listed below? 

• DoD Instruction (DoDI) 5200.40, “DoD Information Technology 
Security Certification and Accreditation Process (DITSCAP)” 

• DoD 8510.1M, “Department of Defense Information Technology 
Security Certification and Accreditation Process (DITSCAP) 
Application Manual 

• DoD Directive (DoDD) 8500.1, “Information Assurance (IA) 
• Department of Defense Instruction (DoDI) 8500.2, “Information 

Assurance (IA) Implementation,” 
• DCID 6/3, Protecting Sensitive Compartmented Information 

Within Information Systems.” 
• DoDI 8510.01, “DoD Information Assurance Certification and 

Accreditation Process (DIACAP),” 
• Intelligence Community Directive Number 503 

 
Answer 12:  The C&A standards listed in Appendix A of the BAA remain the current 
overarching policies and shall be utilized. However, due to changes in guidance 
documentation adopted by the Unified Cross Domain Management Office, Appendix A of 
the MEEOA BAA is revised to remove all DITSCAP documents and add several NIST 
special publications and CNSSI 1253.  See revised Appendix A.  
 
Question 13:  BAA Section 2 MPRF Program Background – in the first paragraph a 
number of systems are referenced.  Can the contractor assume inter connecting systems 
outside the MTOC\TOC, SDS, and EDS have already been certified and accredited?  

 
Answer 13:  Yes. 
 
Question 14:  The second paragraph of the BAA Section 3, MEEOA Requirements, 
states “Consolidated C4ISR processing is the ability to process information from all 
classified security domains (Unclassified, Secret, Collateral, Top Secret, SCI, SAP) 
processed by the same C4ISR system in a Multiple Independent Levels of Security (MILS) 
framework based on the concepts of separation and controlled information flow; 
implemented by separation mechanisms that ensure the total security solution cannot be 
bypassed, can be evaluated, and is always invoked and tamperproof.”   
 
What level of Anti-Tamper will be required in regards to Section 3 
Will the use of Anti-Tamper techniques be part of a separate classified proposal section?   
Will the customer provide additional information or host a discussion/meeting to address 
the Critical Protected Information and associated Anti-Tamper protection measures? 
 
Answer 14:    See revised Appendix A for anti-tamper regulations. 
 



Question 15:  The involvement of CENTRIX would mean data from Allied and 
Coalition Forces is present.  Do we expect co-location and use of the MPRF ISR 
MEEOA services by Allied and Coalition Forces?   
 
Answer 15:  No. 
 
Question 16:  Figure 1. MTOC Mission Support Cycle Functional Flow (page 7 of the 
BAA) Block #6 identifies Post Mission Analysis requirements.  Is development of new 
Post Mission Analysis software (e.g. image exploitation algorithms and tools) to be 
included as part of this BAA?  
 
If no, can a list of existing Post Mission Analysis software tools be provided; 
 
If yes, can a list of desired capabilities be provided? 
 
Answer 16:  No. Development of new Post Mission Analysis software is not to be 
included as part of this BAA. A list of these Post Mission Analysis software tools will not 
be provided. TacMobile currently has a very limited ISR processing capability called an 
ISR workstation.  The ISR workstation performs image capture and metadata annotation. 
 
Question 17:  The BAA references a number of existing systems however it is not clear 
if the customer desires that these existing systems be modified or replaced. Is it the 
customer’s desire to have the legacy systems networked together or replaced as part of a 
larger integrated system architecture?  
 
Answer 17:  No. The Government does not desire for existing systems to be modified or 
replaced. Proposed architecture/prototypes shall integrate and enable existing mission 
support cycle functions. 
 
Question 18:  Knowledge in existing resources and facilities would aide in providing a 
comprehensive response.  Will the contractors have the opportunity to tour the applicable 
facilities?   
 
Answer 18:  No.  The Government has provided the System Block Diagram which 
illustrates all the components of the TacMobile MTOC System.  
 
Question 19: Usually the “Cover Page” is not included in the overall page count. Is it 
your intent to include it as part of the overall/administrative page count? 
 
Answer 19: A cover page will count towards the 25 page limit. See revised Section 6.1 of 
the BAA.  
 
Question 20:  Please clarify that the Government wants us to format technical white 
paper responses to the referenced BAA using 10 pitch font, as opposed to 10 point font.    
On page 16 of the BAA, we are instructed to use 10 pitch. 
 



Answer 20: Technical papers shall be in 10 point font. The BAA will NOT  be amended to 
reflect this change.  
 
Question 21:  Section 6.3 on Page 17 - Please clarify the file naming convention for both 
word documents and zip files.  Should the files begin with the BAA number or  
"MEEOA"? 
 
Answer 21: File names for both word documents and zip files shall begin with 
“MEEOA.” The BAA will NOT be amended to reflect this change. 
 
 


