
LINK 11 DTS AND LINK 22 SPC - N00039-15-R-0030 - Question and Answer Set #4 

Q1.  PWS to Task Order 0001 includes: 
- Section 3.4 "Software Development, Maintenance, and Test (CLIN 0100, RDTE)".  This section requires, 
amongst others:  “The Contractor shall perform software development and testing under this contract to 
provide Data Terminal software that meets the Data Terminal requirements of this PWS.” 
- Section 3.3.6.1 "First Article Qualification Test".  This section requires, amongst others:  “The articles 
under test shall meet the functional, EMI/EMC, temperature, environmental and performance requirements 
of the Data Terminal Environmental Test Requirements Specification using a Government approved 
Operational Software Baseline configuration.”  First Article Qualification Test includes test of "functional 
and performance requirements".  The conclusion is that the First Article Qualification Test is a 
comprehensive test of all (100%) requirements stated in section 3.1 Data Terminal Requirements. 

What requirements are tested under section 3.4 "Software Development, Maintenance, and Test 
(CLIN 0100, RDTE)"? 

Answer:  Section 3.4 is associated with Data Terminal software.  All PWS requirements that are allocated to 
the Data Terminal software including Data Terminal HMI software must be tested by the Contractor to verify 
compliance. 

Q2.  PWS to Task Order 0001: 
- Section 3.3.6 is named "System Test (CLIN 0100, RDTE)". 
- Section 3.3.6.1 is named "First Article Qualification Test". 
- Section 3.3.6.2 is named "Acceptance Testing (CLIN 0200, OPN)". 
 
Section 3.3.6.1 is neither attributed to CLIN 0100 nor to CLIN 0200. 
Section 3.3.6.2 is attributed to CLIN 0200 but superseding section 3.3.6 is attributed to CLIN 0100. 
 
Please confirm whether the following headline wording is intended: 
Section 3.3.6 to be named "System Test". 
Section 3.3.6.1 to be named "First Article Qualification Test (CLIN 0100, RDTE)". 
Section 3.3.6.2 to be named "Acceptance Testing (CLIN 0200, OPN)". 

Answer:   The suggested headline wording is correct.  The PWS will be updated to reflect this. 

Q3.  PWS for Task Order 0001, Section 3.8.1, Data Terminal Technical Manuals, states:  “The technical 
manual shall be delivered in accordance with CDRL B037.”  We cannot find CDRL B037 in the APPENDIX 
B: CONTRACT DATA REQUIREMENTS LIST (CDRL).  In case of need of CDRL B037, could you 
please add to Appendix B? 
 
Answer:  The correct CDRL number is B047.  The PWS will be updated to reflect this and the duplicate 
requirement in section 3.3.7 will be deleted. 
 
Q4.  Can the contractor submit existing Reliability Reports with documented MTBF calculations to satisfy 
the requirement for Task Order 001 PWS item 3.7.4 as stated below? 
“The contractor shall provide and update, as required, a Reliability Prediction Report (RPR) in accordance 
with CDRL B016. Reliability information will be provided in the form of a Reliability Block Diagram to the 
Lowest Replacement Unit (LRU) level showing the following:  
a.  Part Number  
b.  Quantity  
c.  Failure Rate  
d.  Designation of Critical Parts” 
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Answer:  The PWS requirement is for the contractor to provide a reliability prediction report based on the 
reliability characteristics of the Data Terminal that is proposed for this effort.  It is impossible to answer this 
specific question without knowing if the reliability characteristics of an existing system are identical, similar 
or different than the reliability characteristics of the system that will be proposed in response to this RFP. 
 
Q5:  Section 3.2.1.6.3.1 “Interface Protocol” of CSDTS “… Information shall be transferred at 2400 bps, 
synchronous.”  Is 2400 bit/s the one and only data rate on the digital interface? 
 
Answer:  Yes 
 
Q6:  Section 3.2.1.6.3.2 “Data Protocol” of CSDTS specifies the data transmission on the data lines of the 
digital interface.  Is this the one and only specification of the data protocol? 
 
Answer:  Yes 
 
Q7:  Section 3.2.1.6.1.1 of CSDTS states: “The DTS shall provide the capability of selecting a 100 ms delay 
in the release of data from the time RTS (Keyline) is activated.” [While] Section 3.1.1, item k of PWS TO1 
states: “The Data Terminal shall provide the capability of implementing delays in the release of data from the 
time RTS (Keyline) is activated.  The range of the delay times shall be from 100 ms to 225 ms based on an 
input provided by the operator”  Does the PWS for TO1 take precedence? 
 
Answer:  Yes 
 
Q8:  …referring to Potential Task Order 001 PWS, dated 6-APR-2015, Section 1.1 Introduction:  "This effort 
will include the following types of work: ..."  Please confirm our below understanding:  This effort to 
develop the Data Terminals, HMI software, documentation, etc. will include the following:   
 

(a)  Section 3.1.2.  Link 22 SPC Requirements (CLIN 0100, RDTE),  
item c, "Each SPC SHALL support an RS-422 interface to the Link Level COMSEC (LLC) device as 
described in the Interface Requirements Specification (IRS) for the Link-Level COMSEC (LLC) Segment of 
the Link 22 (NILE) System and the Segment Specification for the Signal Processing Controller (SPC) of the 
Link 22 (NILE) System."  The latest LLC IRS from NILE Block Cycle 6: NG 278-A018-LLCIRS/B6 dated 
28 July 2013 Section 2.3 Other Publications, item a, refers to a draft MLLC interface requirements 
specification.  Do we understand this to mean, “With Link 22 heading to MLLC and associated SNC version 
10, the Data Terminal shall support an RS-422 interface to the Modernized Link Level COMSEC (MLLC)”? 
 
Answer:  Yes 
 

(b)  Section 3.1.3.HMI (CLIN 0100, RDTE),  
"The HMI software SHALL run on a PC, separate from the Terminal, under the Linux or Windows 7 
operating system.  The HMI PC SHALL connect to the Terminal via RS-232 serial or Ethernet."  Does the 
term “Terminal” refer to “Data Terminal”? 
 
Answer:  Yes.  The PWS will be updated to clarify this section. 
 

(c)  Section 3.1.3. HMI (CLIN 0100, RDTE), 
"The Data Terminal SHALL display the following information and indications to the operator to support 
operations, test and maintenance: 
a. The settings for ... SLEW audio input source selection ..."   
SLEW audio input is restricted to Upper Side Band (USB) - see section 3.1.1 item h. 
Shall the Data Terminal display the constant USB for Link 11 SLEW?  
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Answer:  Yes 
 

(d)  Section 3.1.3. HMI (CLIN 0100, RDTE), 
"The Data Terminal SHALL display the following information and indications to the operator to support 
operations, test and maintenance: 
c. C2P/KG-40 interface status ..." 
Is this correct or should the PWS be changed to: 
“c. NTDS interface to the C2P/KG-40: enabled, disabled”? 
 
Answer:  The PWS will be updated to clarify that this item is for the status of the NTDS interface to the 
C2P/KG-40. 
 

(e)  Section 3.1.3. HMI (CLIN 0100, RDTE), 
"The Data Terminal SHALL display the following information and indications to the operator to support 
operations, test and maintenance: 
h. C2P/KG-40 Interface fault ..." 
Is this correct or should the PWS be changed to: 
“h. NTDS Interface fault"? 
 
Answer:   The PWS will be updated to clarify that this item is for a fault on the NTDS interface to the 
C2P/KG-40. 
 

(f)  Section 3.1.4. General Data Terminal Requirements (CLIN 0100, RDTE),  
item f, "The Data Terminal SHALL support a C2P-initiated POFA test.  Both single station and multi-station 
POFA tests SHALL be supported."  Is this correct or should the PWS be changed to:  “The Data Terminal 
SHALL support a C2P-initiated POFA test (only for Link 11).  Both single station and multi-station POFA 
tests SHALL be supported (only for Link 11).”? 
 
Answer: The PWS will be updated to indicate that the POFA test is for Link 11 only. 
 

(g)  Section 3.3.1. Systems Engineering (CLIN 0100, RDTE), 
 This section uses the term "system" multiple times.  In each case, is the word "system" referring to "Data 
Terminal"? 
 
Answer:  The term “system” can refer to the Data Terminal or the Data Terminal and the Data Terminal 
HMI software. The PWS will be updated to clarify this section. 
 

(h)  Section 3.3.4. Data Terminal Production Units (CLIN 0200, OPN), 
 "a. Operational System Firmware and Software"  Does the word "system" refer to the  "Data Terminal"? 
 
Answer:  The term “system” includes the Data Terminal and the Data Terminal HMI software.  The PWS 
will be updated to clarify this section. 
 

(i)  Section 3.3.6. System Test (CLIN 0100, RDTE), 
"The contractor SHALL develop manual and automated Test Procedures to effectively test system functions 
and interfaces."  Does the word "system" refer to the "Data Terminal"? 
 
Answer:  The term “system” includes the Data Terminal and the Data Terminal HMI software  The PWS will 
be updated to clarify this sentence. 
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(j)  Section 3.3.6. System Test (CLIN 0100, RDTE), 
"The contractor SHALL develop and maintain Test Procedures to be used for First Article Qualification 
Testing (FAQT) and inspection and acceptance of Data Terminal systems delivered under this contract, as 
described in the following sections."  Does "Data Terminal systems" mean "Data Terminals"? 
 
Answer:  The term “Data Terminal systems” includes the Data Terminal and the Data Terminal HMI 
software.  The PWS will be updated to clarify this sentence. 
 

(k)  Section 3.3.6.1. First Article Qualification Test, 
"The articles under test SHALL meet the functional, EMI/EMC, temperature, environmental and 
performance requirements of the Data Terminal Environmental Test Requirements Specification using a 
Government approved Operational Software Baseline configuration."  Is this correct or should the PWS be 
changed to: 
“The First Article Units under test SHALL meet the functional, EMI/EMC, temperature, environmental and 
performance requirements of the Data Terminals using a Government approved Operational Software 
Baseline configuration”? 
 
Answer:  The PWS will be updated to clarify that this section applies to the First Article Unit. 
 

(l)  Section 3.3.6.1. First Article Qualification Test, 
"Successful completion of FAQT SHALL be a prerequisite for acceptance of any system configuration 
delivered under this contract."  Figure 2 shows a notional configuration for the C2P Data Terminal.  Is this 
correct or should the PWS be changed to: 
“Successful completion of FAQT SHALL be a prerequisite for acceptance of any production Data Terminals 
delivered under this contract”? 
 
Answer:  The PWS will be updated with the proposed wording. 
 

(m)  Section 3.3.6.2. Acceptance Testing (CLIN 0200, OPN), 
"The contractor SHALL conduct and document acceptance testing of each Data Terminal system delivered to 
the Government under this contract. The contractor SHALL develop and maintain Acceptance Test 
Procedures for Data Terminal systems delivered under this contract in accordance with CDRL B008."  Does 
"Data Terminal Systems" mean "Data Terminals" in these two requirements? 
 
Answer:  The term “Data Terminal systems” includes the Data Terminal and the Data Terminal HMI 
software.  The PWS will be updated to clarify this sentence. 
 

(n)  Section 3.3.7. Documentation (CLIN 0200, OPN), 
"The contractor SHALL update Data Terminal system documentation as required under specific TOs."  Does 
"Data Terminal system" mean "Data Terminal" in this requirement? 
 
Answer:  This sentence will be deleted from the PWS. 
 
Q9:  The RFP has a clause for Order Limitations, FAR 52.216-19.  Under this clause, there are TBD’s listed 
in red. Please confirm whether the Government intends to complete this section, upon award, and/or whether 
we should suggest the amounts. 
 
Answer:  The Gov’t will fill-in the ‘TBDs’ in an upcoming amendment. 
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